Confidenţialitate

Bucureștiul, Sofia și Varșovia, orașele de care fug angajații Agenției Europene a Medicamentului

Bucureștiul, Sofia și Varșovia sunt orașele cele mai detestate de angajații Agenției Europene a Medicamentului, potrivit unui sondaj intern citat de site-ul Politico. Nouă din zece angajați ai agenției – care va trebui să-și mute sediul de la Londra după Brexit – au spus că mai degraba și-ar da demisia decât sa se mute într-unul dintre cele trei orașe.

Potrivit sondajului, cei mai mulți angajați ai agenției, adică 81%, și-ar dori ca noul sediu al instituției să fie la Amsterdam. Orașul din Olanda este urmat de Barcelona, Viena și Milano.

În schimb, orașele din estul Europei se situează pe ultimele locuri. Varșovia e dorită de doar 10 la sută din angajați. În București s-ar muta doar 8 procente, iar pe ultimul loc în preferințele angajaților se află capitala Bulgariei.

Rezultatele acestui sondaj – realizat printre cei aproximativ 900 de salariați – nu fac parte din criteriile oficiale care vor sta la baza deciziei de relocare, dar Comisia Europeana vrea să evite orice posibila întrerupere a activității Agenției din cauza unui număr mare de angajați care ar refuza să se mute.

Reamintim că 19 orașe europene au depus dosare pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului, instituție care se va muta de la Londra după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.