Bucurestiul saluta acordul de la Minsk

Înţelegerea, semnată de autorităţile de la Kiev şi separatişti, include încetarea focului începând de duminică, 15 februarie, retragerea armamentului greu din teren şi crearea unei zone-tampon demilitarizate.

Ministerul Afacerilor Externe apreciază că acordul semnat, în această dimineaţă, în urma reuniunii de la Minsk, reprezintă un prim pas pentru o pace în estul Ucrainei.

‘În cazul aplicării cu stricteţe a prevederilor sale, mai ales a deciziei de implementare a încetării focului, începând cu 15 februarie, de o manieră necondiţionată şi cuprinzătoare, înţelegerea de la Minsk poate facilita îmbunătăţirea situaţei de securitate’, se arată într-un comunicat.

MAE adaugă că va urmări ‘cu toată atenţia’ evoluţiile din Ucraina.

Acordul obţinut la Minsk, semnat de autorităţile de la Kiev şi separatişti, au semnat o foaie de parcurs ce include încetarea focului începând de duminică, 15 februarie, retragerea armamentului greu din teren şi crearea unei zone-tampon demilitarizate.

Discuţiile purtate în spatele uşilor închise de Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au durat toată noaptea. Cu toţii rămân rezervaţi în privinţa respectării acordului.