Confidenţialitate

București: La teatru ȋn serile de luni, dar și de Crăciun

Luna decembrie aduce noi propuneri pentru iubitorii de teatru din București, pentru serile de luni, dar și pentru perioada Crăciunului. Evenimentele sunt găzduite la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național.

Cea mai noua punere ȋn scenă a piesei “Tache, Ianke Și Cadâr” ȋși continua parcursul de mare succes și se va juca de două ori ȋntr-o singură zi la București, pe 13 decembrie. Spectacolul este regizat de Horațiu Mălăele și vine cu o distribuție de top ce ȋi include alături de maestrul Mălăele, pe Mihai Constantin, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin. Pe toți ȋi puteți vedea ȋn acțiune pe 13 decembrie de la 17.30 și de la 20.00 la TNB Sala Ion Caramitru.

Ziua de luni 20 decembrie aduce ȋn prim-plan un alt spectacol nou, dar deja foarte ȋndrăgit de bucureșteni: “Și cu pisica ce-ați făcut” a avut premiera ȋn septembrie și este o comedie-aventură. Pe textul și ȋn regia Liei Bugnar, povestea se derulează ȋntr-o maniera un pic atipică, ce cucerește publicul și provoacă actorii. Distribuția spectacolui reunește mai multe generații și tipologii ale scenei: doamna Rodica Mandache este deopotrivă fermecatoare și dramatică, Marius Manole este pierzătorul absolut, Medeea Marinescu este aristocrata stilată, Mariei Buză ȋi revine o interesantă partitură ce ȋi permite să ȋnvăluie sala cu glasul ei, Anghel Damian este plin de vervă și umor iar Lia Bugnar are o postură surpriză care dinamizează cursul acțiunii. Rezultă o comedie altfel, ȋn care destăinuirile scot la iveală mult mai mult decât răspunsul la întrebarea-titlu: “Și cu pisica ce-ați făcut?”

Publicul este apoi invitat la o frumoasă paradă teatrală de sărbătoare, ce va avea loc ȋn zilele de 25, 26 și 27 decembrie.

Scena Sălii Ion Caramitru a Teatrului Național va fi orizontul de Crăciunul al actorilor Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu și Mircea Rusu. Cei patru vor purta publicul ȋn micul și vibrantul univers al piesei Totul se transformă“, o comedie cu nerv și contre, din care nu lipsesc nici momentele sentimentale și pasajele ce dau de gândit. Spectacolul a avut premiera ȋn aprilie 2020, odată cu redeschiderea sălilor de spectacol. De atunci piesa culege aplauze la scenă deschisă la fiecare reprezentație, iar anul acesta poate fi un dar de Crăciun pentru ȋmpătimiții de teatru.

26 decembrie – “Steaua fără nume” – 2 reprezentații: ora 15.00 și ora 19.00

Frumoasa și romantica poveste scrisă de Mihai Sebastian și pusă ȋn scenă de nenumărate generații, a prins din nou viață, de data aceasta ȋn regia lui Vlad Zamfirescu, pe care ȋl regăsim și ȋn rolul principal masculin. Noua montare ȋi are ȋn distribuție pe: Vlad Zamfirescu, Diana Roman, Valentin Teodosiu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Luminița Erga, Eva Cosac și Gabriel Vatavu. Spectacolul este o reverență adusă montărilor și ecranizărilor anterioare, dar și o invitație lansată publicului de toate vârstele pentru a descoperi sau redescoperi acest titlu cu istorie din repertoriul teatral românesc. Decoruri ample și costume ȋn spiritul vremii recreează atmosfera piesei lui Mihail Sebastian ȋntr-o montare ce cultivă spiritul textului original.

“Steaua fără nume” pune în lumină teme mereu actuale: ȋntâlnirea meteorică dintre femeia fatală și bărbatul ȋnsetat de cunoaștere,  ȋncercarea de a sparge tiparele, zbaterea de deveni mai mult decât ceea părem a fi predestinați. Totul ȋnvăluit ȋntr-o aură de romantism și mister ȋmbogățitit cu momente de comic de situație care dinamizează spectacolul.

27 decembrie – “Sunt un orb” ora 20.00

Ultima seara a regalului teatral de sărbătoare, ȋi revine marelui Horațiu Mălăele, care va ȋncheia seria de evenimente cu o reprezentație de Crăciun a bine-cunsocutului recital “Sunt un orb”. Publicul se va delecta cu anecdote, ironii, dar și poezie de dragoste, ȋntr-o veritabilă demonstrație de virtuozitate a maestrului Mălăele.   

Program spectacole luna decembrie:

 13 decembrie – “Tache, Ianke și Cadâr” – două reprezentații: ora 17.30 și ora 20.00 (bilete epuizate)

Distribuție: Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan, Matei Constantin

Regia: Horațiu Mălăele

 20 decembrie – “Și cu pisica ce-ați făcut” – ora 17.30 și ora 20.00

Distribuție: Rodica Mandache, Marius Manole, Medeea Marinescu, Maria Buză, Lia Bugnar

Text și regie: Lia Bugnar 

25 decembrie – “Totul se transformă” – ora 20.00

Distribuție: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu și Mircea Rusu

Regia: Vlad Zamfirescu

Distribuție: Vlad Zamfirescu, Diana Roman, Valentin Teodosiu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Luminița Erga, Eva Cosac, Gabriel Vatavu

Regia: Vlad Zamfirescu

26 decembrie – “Steaua fără nume” – ora 15.00 și ora 19.00

Distribuție: Vlad Zamfirescu, Diana Roman, Valentin Teodosiu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Luminița Erga, Eva Cosac și Gabriel Vatavu

Regia: Vlad Zamfirescu

27 decembrie – Recital Horațiu Mălăele “Sunt un orb” – ora 20.00