Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan

„Cinema în aer liber” se întoarce în Sectorul 3 din București  cu 24 de filme, dintre care 12 sunt noi în selecția oficială. Aceasta cuprinde filme nominalizate anul acesta la Oscar, așa cum sunt „Tanna” (regia Martin Butley) și „Toni Erdmann” (regia Maren Ade), pelicule premiate cu Ursul de Aur și de Argint la Berlinale 2017 – „Despre trup și suflet” (regia Ildiko Enyedi) și „Things to come” (regia Mia Hansen-Love) sau nominalizate la Festivalul de film de la Cannes – „La fille inconue” (regia Jean-Pierre și Luc Dardenne) și „Eu, Daniel Blake” (Palme d’Or în 2016).

Alte 12 filme vor putea fi urmărite în cele două selecții alternative – retrospectivele „American Classics” și „Emir Kusturica”. Din prima fac parte „American Beauty” (regia Sam Mendes), musicalul „Grease” (regia Randal Kleiser), „Vanilla Sky” (regia Cameron Crowe), „Little Miss Sunshine” (regia Jonathan Dayton, Valerie Daris), „Casino” (regia Martin Scorsese) și „Confesiunea unui anonim” (regia Joel Coen). Cea de-a doua va aduce pe marele ecran din parc șase dintre cele mai îndrăgite filme ale regizorului sârb –„ Pisica albă, pisica neagră”, „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies”, „Tata în călătorie de serviciu” și „Viața e un miracol”.

Programul pentru săptămâna 15 – 20 august este, de marți până duminică, de la ora 21:00:

15 august – Arizona Dream (r. Emir Kusturica, 2h30), câștigător al Ursului de Argint la Berlinale.
Sinopsis: Johnny Depp este Axel, un tânăr din New York, care pretinde că are abilitatea de a înțelege peștii. Într-o noapte, el este vizitat de fratele său (Vincent Gallo), care îi spune că unchiul său (Jerry Lewis) vrea ca el să-i fie cavaler de onoare la nuntă, în Arizona. Axel a fost crescut de unchiul său, care este vânzător de mașini. Cu trecerea timpului, însă, aceștia s-au distanțat. Ajuns în Arizona, Axel se îndrăgostește de o văduvă (Faye Dunaway), iar mai târziu de fiica acesteia (Lili Taylor).
Filmul abundă în efecte speciale și îmbinarea dintre vis și realitate este atât de puternică încât cu greu ne putem da seama dacă personajul principal visează sau nu.

16 august – Perfetti Sconosciuti (r. Paolo Genovese, 2h), distins cu Premiul Juriului la Tribeca IFF și premiul pentru Cel mai bun scenariu la Cairo IFF.
Sinopsis: Fiecare dintre noi are trei vieți: o publică, una privată și una secretă. În timpul unei cine, un grup de prieteni decide să facă un fel de joc de adevăr sau provocare, prin punerea telefoanelor mobile pe masă. Pe durata cinei, mesajele și apelurile telefonice sunt partajate între ei, făcându-și publice unul altuia secretele.

17 august – Sing Street (r. John Carney, 2h).
Sinopsis: Sing Street ne întoarce în timp, în Dublinul anilor 1980, văzut prin ochii unui tânăr de 14 ani, pe nume Conor. El caută o scăpare dintr-o casă unde atmosfera este setată de certurile părinților și de probleme financiare, încercând, în același timp, să se adapteze noii școli publice, unde copiii sunt duri, iar profesorii, chiar mai duri. Găsește o rază de speranță în misterioasa, super populara și frumoasa Raphina și, cu scopul de a o cuceri, o face vedeta videoclipului trupei lui.

18 august – Underground (r. Emir Kusturica, 3h), câștigător al premiului Palme d’Or la Cannes.
Sinopsis: Povestea începe într-o fabrică de arme de sub pământ în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și evoluează într-o situație aproape suprarealistă: cei ce lucrau pe piața neagră a armelor și cumpărau de la această fabrică nu le mai menționează celor de jos că războiul s-a terminat, așa că aceștia continuă să produca arme cu un zel naționalist. 50 ani mai târziu, cei de jos, devenind suspicioși, sparg zidul ce-i delimita de lumea de sus, doar ca să-și dea seama că de fapt nu au fost mințiți: războiul continuă.

19 august – Grease (r. Randal Kleiser, 2h), nominalizat la Oscar pentru cel mai bun cântec original și cu trei nominalizări la Globurile de Aur.
Sinopsis: John Travolta și-a confirmat poziția de cea mai versatilã și magneticã prezențã cinematograficã a deceniului, în aceastã versiune pentru marele ecran a piesei de succes Grease. Cântãreața Olivia Newton-John și-a fãcut debutul în cinematografia americanã în rolul lui Sandy, fata naivã iubitã de Travolta. Distribuția acestui musical reprezentativ despre fabuloșii ani ’50 e impresionantã si include o multitudine de nume sonore. Grease nu e doar o privire nostalgicã aruncatã acelui deceniu. E un omagiu muzical plin de energie, adus epocii rock’n’roll-ului.

20 august – Hunt for the Wilderpeople (r. Taika Waititi, 1h45), a avut premiera mondială în competiție la Sundance și a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Fantasia și la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, Cel mai bun film internațional la Galway Film Fleadh și Cel mai bun film la festivalurile din Boston, Seattle și San Francisco.
Sinopsis: Ricky (Julian Dennison) e un puști orfan, iubitor de hip-hop, crescut în plasament de o familie de la oraș. Ajuns la o nouă familie care locuiește în zona rurală a Noii Zeelande, Ricky se simte la locul lui, în sfârșit, alături de iubitoarea mătușă Bella (Rima Te Wiata), arțăgosul unchi Hec (Sam Neill) și câinele Tupac. Însă în urma unui eveniment tragic, Ricky ar trebui să plece la o altă familie. Băiatul și Hec fug amândoi în sălbăticie și ajung să fie dați în urmărire în toată țara. Le rămân două opțiuni: să iasă din scenă cu surle și trâmbițe sau să treacă peste dispute pentru a rămâne o familie.
Cele 24 filme vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, pe un ecran gonflabil de 120 m², cu ajutorul singurului proiector digital mobil din țară, de 18.300 de lumeni.
Evenimentul oferă bucureștenilor o alternativă de petrecere a timpului în aer liber și urmărește atragerea publicului larg spre filmul de autor.

„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas”, iar accesul publicului la acest eveniment este liber.