Bryan Adams şi-a anulat concertele din Mississippi pentru a protesta faţă de o lege anti-LGBT

Cântăreţul canadian Bryan Adams şi-a anulat concertele din Mississippi pentru a protesta faţă de o lege adoptată recent de acest stat american, denumită ”Religious Liberty Bill”, care discriminează comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali), informează contactmusic.com.

Starul canadian, în vârstă de 56 de ani, ar fi trebuit să susţină un concert la Mississippi Coast Coliseum din oraşul Biloxi, pe 14 aprilie.

Într-un comunicat de presă publicat pe conturile sale de pe reţelele de socializare, Bryan Adams spune că a luat decizia de a anula acel show, deoarece nu este de acord cu acea lege din Mississippi, care permite companiilor, organizaţiilor religioase şi cetăţenilor să refuze să presteze servicii pentru membrii comunităţii LGBT, mamele singure şi orice persoană care nu respectă ”convingerile religioase, profunde şi sincere” din acest stat american.

Legea în cauză, care a fost adoptată săptămâna trecută, va intra în vigoare în luna iulie şi este considerată cea mai agresivă lege anti-LGBT din Statele Unite ale Americii.

”Mississippi a adoptat legea anti-LGBT «Religious Liberty Bill» Nr. 1523. Găsesc inadmisibil faptul că persoanele LGBT sunt discriminate în statul Mississippi.

Din acest motiv, nu pot să cânt în acest stat, în care anumitor persoane le sunt refuzate drepturile civile din cauza orientării lor sexuale. De aceea, îmi anulez concertul de pe 14 aprilie de la Mississippi Coast Coliseum”, a declarat Bryan Adams.

Artistul canadian speră că decizia lui va atrage atenţia tuturor cetăţenilor americani asupra ”discriminărilor extreme” din acest stat.

”Îmi folosesc vocea pentru a mă solidariza cu toţi prietenii mei LGBT, pentru a abroga această lege discriminatorie. Sper că Mississippi va ajunge la o concluzie dreaptă, iar eu voi putea să mă întorc aici şi să cânt pentru toţi fanii mei din acest stat. Aştept cu nerăbdare acea zi”, a adăugat starul canadian, care şi-a încheiat mesajul cu hashtag-ul #‎stop1523.

Anunţul făcut de Bryan Adams a venit la doar câteva zile după ce un alt nume celebru din industria muzicală, rockerul Bruce Springsteen, şi-a anulat un concert în Carolina de Nord, din cauza unei legi discriminatorii a acestui stat american, care impune persoanelor transgender să folosească doar anumite toalete.

Bryan Adams, în vârstă de 56 de ani, a lansat de-a lungul anilor 13 albume de studio, iar cele mai cunoscute dintre ele sunt ”Reckless” (1984), ”Waking Up the Neighbours” (1991) şi ”18 til I Die” (1996). Cel mai recent dintre discurile sale, ”Get Up!”, a fost lansat în 2015.

În anul 1992, Bryan Adams a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună piesă scrisă special pentru film sau televiziune. El a primit distincţia pentru melodia „(Everything I Do) I Do It For You”, compusă pentru filmul ”Robin Hood: Prince of Thieves”.

Bryan Adams a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, de trei ori la premiile Oscar şi a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Sursă: News.ro