Confidenţialitate

Bruxelles: Peste 15.000 de manifestanți au ieșit în stradă din cauza creșterii prețurilor. Protestele au afectat transportul public și zborurile | AUDIO

Proteste masive la Bruxelles, din cauza creșterii prețurilor. Peste 15.000 de manifestanţi au ieşit în stradă vineri. Protestele au afectat sistemele de transport public, dar și zborurile.

„Creşteţi salariile şi pensiile!”, îndemna un banner purtat de unul dintre protestatari.

„Când te întorci acasă la copii, vrei să ai cald în casă. Nu ar trebui să fii nevoit să calculezi cum să faci economie de energie”, a spus un manifestant.

Potrivit poliţiei din capitala belgiană, circa 16.500 de persoane au luat parte la manifestaţia organizată de sindicatele din sectorul public. Protestatarii cer majorarea salariilor şi condiţii mai bune de muncă.

În Belgia inflaţia a fost de 10,63% în noiembrie, în timp ce în întreaga zonă euro preţurile de consum au crescut cu circa 10%.

Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, dar aeroportul din Bruxelles a anunţat că mai multe zboruri au fost anulate, iar traficul în oraş a avut de suferit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Uniunea Europeană a decis ca impozitul minim pe profiturile multinaționalelor să fie 15%. Măsura va intra în vigoare în 2024 | AUDIO