Confidenţialitate

Brexit-ul, în dezbaterea liderilor europeni la Bruxelles

Liderii europeni se reunesc la Bruxelles, pentru întâia oară după referendumul la care britanicii au spus că vor să iasă din spaţiul comunitar.

La summitul de două zile, România va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis, care va pleda pentru unitate şi “regândirea proiectului european”.

Invitat să ceară oficial cât mai rapid ieşirea Regatului din grupul celor 28, premierul demisionar britanic, David Cameron, insistă că va lăsa misiunea în sarcina succesorului său.

Avocaţii UE au ajuns, totodată, la concluzia că Marea Britanie nu poate fi forţată să plece mai repede, după cum a precizat ieri – la Europa FM – comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Premierul Dacian Cioloș a reluat asigurările că românii care muncesc în Marea Britanie nu vor avea de suferit, cel puțin în cei doi ani cât vor dura negocierile propriu-zise.

Economia Regatului Unit şi-a pierdut calificativul maxim, triplu A, în viziunea analiştilor Standard&Poors.

Bursa londoneză a consemnat ieri pierderi semnificative, iar lira sterlină a ajuns la cel mai scăzut nivel faţă de dolarul american din ultimele 3 decenii.