Brexit: Cele două tabere la egalitate cu o zi înainte de referendum

 

Ultimele sondaje arată un rezultat foarte strâns al scrutinului care va hotărî rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, tabăra pro-europeană având un puternic avânt după uciderea deputatei laburiste pro-euro, Jo Cox.

În bătalia pentru rămânerea sau nu a Marii Britanii în Uniunea Europeană cele două tabere erau la egalitate cu doar o zi înainte de deschiderea urnelor, după ce pro-eroupenii au câștigat noi simpatizanți în ultimele zile, în urma șocului generat de asasinarea deputatei laburiste eurofile Jo Cox.

Premierul David Cameron a lansat un îndemn la unire „împotriva urii care a ucis” această parlamentară.

Unul dintre artizanii Brexitului, liderul partidului eurofob Ukip – l-a acuzat pe premierul britanic că se folosește de moartea  deputatei pro-europene.

În tabăra eurofilă, şeful diplomaţiei Philip Hammond a avertizat că „Marea Britanie va putea să se alăture UE ulterior, însă în condiţii inacceptabile”.

Totodată, specialiștii financiari avertizează că în cazul ieșirii din blocul comunitar economia britanică va avea de suferit mulți ani și au anticipat o cădere cu 15 % a lirei sterline.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS