BRAȘOV: ”Acasă, în miezul verii” (August: Osage County) deschide Festivalul de Dramaturgie Contemporană

Festivalul de Dramaturgie Contemporană va fi deschis luni, 24 noiembrie, de la ora 19.00, de Teatrul Naţional ‘Vasile Alecsandri’ din Iaşi, cu spectacolul ‘Acasă, în miezul verii’, de Tracy Letts, în regia lui Claudiu Goga. Din distribuţie fac parte actorii Mihaela Arsenescu Weber, Doina Deleanu şi Haruna Condurache.

Luni, 24 noiembrie, de la ora 19.00, spectatorii din Brașov pot vedea la Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ piesa ‘Acasă, în miezul verii’, de Tracy Letts – producție a Teatrului Național din Iași.

Textul original – August: Osage County, este o comedie neagră ce prezintă o familie disfuncţională din Oklahoma. Regia este semnată de Claudiu Goga – AUDIO.

Filmul care a avut la bază acest text a fost nominalizat la premiile Oscar (Merryl Streep pentru rolul lui Violet Weston şi Julia Roberts pentru rolul Barbarei Fordham) dar a avut şi nominalizari la premiile Bafta şi Globurile de aur.

Spectacolul August: Osage County s-a jucat şi pe Broadway . A câştigat Premiul Pulitzer şi cinci premii Tony în 2008, unul dintre ele pentru cea mai bună piesă.