Confidenţialitate

BRAȘOV: 3 centre de testare COVID, suspendate la mai puțin de 24 de ore de la înființare

La mai putin de 24 de ore după ce autoritățile au anunțat înființarea a 6 noi centre de testare Covid în Brașov, 3 dintre ele au fost suspendate. Sunt localizate în școli, unde ar fi trebuit testați elevi și profesori.

Ieri, Prefectura Județului Brașov împreună cu Direcția de Sănătate Publică anunțau că măresc capacitatea de testare cu 6 noi centre, printre care și 3 scoli, dedicate testării COVID pentru elevi si profesori.

Măsura era corelată cu creșterea incidenței înregistrate în oras: 6,85 la mia de locuitori. Astăzi însă, la mai puțin de 24 de ore distanță, aceleași autorități locale au revenit asupra deciziei și au anunțat că centrele de testare din unitățile de învățământ sunt suspendate până la începerea vacanței de primăvară a elevilor.

Practic, activitatea acestora se suspendă înainte de înființare, iar măsura este explicată prin noul ordin al Ministerelor Educației și Sănătății, care prevede că activitatea cu prezență fizică în instituțiile de învățământ preuniversitar se va desfășura, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină. În ciuda ratei mari de infectare cu COVID, orasul Brașov nu se afla la acest moment în carantină, iar copiii din gradinițe și din ciclul primar vor reveni în clase din 25 martie.