Boxerii profesioniști au fost primiți la Jocurile Olimpice

Este oficial – boxerii profesioniști vor putea participa în această vară la Jocurile Olimpice de la Rio.
Asociația Internațională de Box Amator, AIBA, anunță că regulamentul a fost modificat, cu 84 de voturi pentru din 88, la congresul din Elveția.

Comitetul Internațional Olimpic a pus la dispoziție 26 de locuri – pentru care se va organiza un turneu de calificare în luna iulie, în Venezuela. Printre “starurile” boxului profesionist care vor să participe, se numără campionul mondial la categoria grea în versiunile WBA și WBO: Tyson Fury, dar și adversarul britanicului – ucraineanul Vladimir Klitschko. Cei doi au însă șanse mici să se refacă la timp pentru Turneul Olimpic, fiindcă la 9 iulie se vor bate din nou între ei la Manchester.
Există totodată și voci care se opun modificării de regulament, cum ar fi campionul mondial la categoria pană, Carl Frampton. Nord-irlandezul deținător al centurii IBF spune că schimbarea este “ridicolă”, pentru că boxul amator și cel profesionist sunt “sporturi diferite”. “E ca și cum un practicant de badminton ar juca tenis”, declară Frampton.

Olimpiada de la Rio se desfășoară între 5 și 21 august, iar la turneul de box voia să se înscrie și Lucian Bute, înainte de a fi descoperit dopat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS