Borussia Dortmund a prins cu emotii optimile Ligii Campionilor

Finalista editiei precedente a castiugat cu 2-1 in deplasare la Olympique Marseille.

Golul victoriei a fost marcat in minutul 87 de Grosskreutz, in conditiile in care OM a jucat in 10 din minutul 34. Napoli a fost marea perdanta, ocupanta locului al 3-lea in grupa F, desi a strans 12 puncte, la fel ca Borussia si Arsenal, pe care a invins-o aseara cu 2-0. Daca ar mai fi marcat o data, Napoli i-ar fi trimis in Europa League pe tunari. Higuain a deschis scorul tarziu, in minutul 73, Arteta a fost apoi eliminat de la Arsenal, iar Callejon a marcat in prelungiri.

Si AC Milan a jucat in 10 cu Ajax din minutul 22, cand Montolivo a luat rosu direct, dar a reusit sa reziste si sa obtina remiza de care avea nevoie pentru a continua, 0-0. Barcelona a umilit-o intre timp pe Celtic, 6-1, hattrick Neymar.

In fine, Zenit St Petersburg s-a calificat alaturi de Atletico Madrid din grupa G, chiar daca aseara a pierdut rusinos, 1-4 la codasa Austria Viena, dar a profitat ca spaniolii s-au impus cu 2-0 in fata lui FC Porto. Amintim , ieri a fost eliminata si Juventus, invinsa cu 1-0 de Galatasaray in meciul intrerupt marti de ninsoare. Anglia si Germania au cate 4 reprezentante iar Spania 3 in optimile de finala ale Ligii Campionilor ce vor fi stabilite maine de tragerea la sorti.