Bombardamentele continua in estul Ucrainei, desi la Minsk s-a semnat un acord de pace (AUDIO)

Bombardamente au avut loc astăzi, în Donețk și Lugansk. Cel puțin 18 oameni au fost uciși – a anunțat un lider al separatiștilor pro-ruși.

Zeci de rachete ar fi fost lansate azi-noapte în Lugansk, iar bombardamentele ar fi afectat zone locuite. Rebelii proruși spun că în afară de case, au fost atinse o unitate de pompieri, o fabrică de produse lactete, o conductă de gaze, o centrală termică și o grădiniță de copii. Au murit oameni și la Donețk, în urma bombardării unor case.

Armata ucraineană a anunțat că a pierdut 8 soldați, în confruntările de la Donbas și cel puțin 30 de militari au fost răniți.

De altfel, jurnaliștii străini prezenți în estul Ucrainei au confirmat că bombardamentele continuă aici, deși sunt mai puțin intense comparativ cu ultimele zile.

În ziua în care la Minsk, se semna acordul de încetare a focului, tineri recrutați de separatiștii pro-ruși se antrenau pentru lupte. Ei au fost surprinși de jurnaliștii BBC.

Populația din Ucraina se teme că noul armistițiu va avea aceeași soartă precum cel încheiat în septembrie, care nu a reușit să pună capăt confruntărilor armate.

Cel puțin 5400 de oameni, majoritatea civili, au murit în confruntările dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși. Acordul încheiat la Minsk ar urma să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cele două părți s-au angajat să înceteze focul și să retragă treptat armamentul greu din zona frontului.