Bogdan Tănasă i-a făcut pe cei care au fost ajutați să își dorească să ajute la rândul lor

Bogdan Tănasă este fondatorul asociației Casa Share. În ultimii patru ani, a costruit 24 de case, cele mai multe pentru familii sărace cu mulți copii. Dar cu sau fără voia lui, a mai făcut ceva, poate la fel de important: i-a făcut pe cei care au fost ajutați să își dorească să ajute la rândul lor.

Roxana spune că vrea să devină doctoriță ca să ajute. Alți copii o spun cu subiect și predicat: vor să fie ca Bogdan Tănasă și să îi ajute pe cei încercați de soartă.

„Sunt Mario, am 10 ani, și visul meu este să merg în picioare”, spune unul dintre copiii ajutați de Bogdan Tănasă.

Mario suferă de boala oaselor de sticlă și până acum, a avut 27 de fracturi. Mama lui spune că probleme au început când avea un an.

„Făcea fracturi spontane. Se juca cu copiii, l-a călcat un copil pe laba piciorului, l-a rupt. Și tot așa”, spune mama lui Mario.

De doi ani, Mario nu a mai avut nicio fractură. A fost operat de mai multe ori și face perfuzii care i-au întărit oasele. Tratamentul este gratuit, dar îl poate face doar la București sau la Târgu Mureș.

Cel care îi asigură transportul până în Capitală, 750 de kilometri dus întors, este Bogdan Tănasă.

Mario nu mai are de făcut operații sau proceduri complicate. Dar birocrația tipic românească spune că perfuziile de care Mario are nevoie multă vreme de aici înainte se pot face doar la București sau Târgu Mureș.

Copilul de doar 10 ani îl descrie pe Bogdan drept un super-erou pentru că ajută foarte multă lume.

Bogdan a înțeles că nu poate schimba mare lucru de unul singur. Așa că încearcă să le transmită celor pe care îi ajută, și nu numai, dorința de a face bine mai departe.

„Este incredibil câți români sunt care vor să facă lucruri bune. Fiecare face o particică undeva. Eu aici, altul acolo. Fiecare face ce poate. Nu-ți vine a crede câte înveți de la oameni simpli. Chestia asta te învață să fii mai umil, cu picioarele pe pământ”, spune Bogdan.

Unul dintre copiii de la care Bogdan Tănasă spune că a învățat multe este Florin, în vârstă de nouă ani. Are opt frați, alături de care locuiește în casa ridicată de Bogdan.

„Vreau să mă fac ca domnul Bogdan. Să ajut lumea. Să le aduc de mâncare, să le aduc haine”, mărturisește Florin.

Probabil, vă mai aduceți aminte de Roxana, fata de nouă ani care își dorea să mănânce piure cu carne. Vrea să devină medic, pentru a ajuta oamenii bolnavi.

Un cămin în adevăratul sens al cuvântului este un prim pas în realizarea visului ei și Bogdan mai are puțin până să îi termine o casă adevărată.

„Noi, ca părinți, să fim aproape de ei. Să îi ajutăm să meargă mai departe să facă exact ce a făcut și domnul Bogdan. Asta să facă și copiii mei. Să ajute oamenii și ei cum face Bogdan”, spune mama Roxanei.

Un singur om nu poate să schimbe lumea în care trăiește. Dar Bogdan Tănasă a înțeles că prin puterea exemplului, îi poate convinge și pe alții să facă bine celor din jur. Visează cum în fiecare județ ar putea să apară măcar câte un nebun frumos, care să ajute tot mai mulți copii să viseze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS