Blurred Lines’, plagiat?

Familia lui Marvin Gaye i-a dat în judecată pe compozitorii hitului ‘Blurred Lines’, pentru plagiat, anunţă Mediafax.

Robin Thicke şi Pharrell Williams au încercat, în luna august, să stabilească în instanţă faptul că piesa ‘Blurred Lines’ nu încalcă drepturile de autor cu privire la hitul din 1977 ‘Got to Give it Up’, aşa cum au afirmat în mod public membrii familiei lui Marvin Gaye.

Nona Marvisa Gaye, fiica artistului soul, şi cei doi fii, Frankie Christian Gaye şi Marvin Gaye III, susţin în reclamaţie că şi melodia lui Robin Thicke din 2011 ‘Love After War’ a ‘copiat ilegal’ cântecul din 1976 ‘After the Dance’, compus de Marvin Gaye.

Urmaşii lui Marvin Gaye solicită despăgubiri în valoare de 51.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor, precum şi o parte din profiturile obţinute de pe urma hiturilor ‘Blurred Lines’ şi ‘Love After War’.

Procesul, intentat de cei trei copii ai lui Marvin Gaye, se bazează pe o serie de extrase din interviurile acordate de Robin Thicke în câteva reviste, în care acesta a recunoscut că s-a inspirat din ‘Got to Give it Up’ când a produs şi a înregistrat ‘Blurred Lines’.