Confidenţialitate

Bitcoinul se prăbușeste după ce a fost adoptat ca metodă oficială de plată în El Salvador

Cea mai valoroasă criptomonedă , Bitcoin, pare că se prăbușește, după ce a fost adoptat ca metodă oficială de plată în El Salvador, prima țară care ia această decizie.

Bitcoin a avut un minus cu 9,4% în ultimele 24 de ore, scăzând miercuri dimineață, 8 septembrie, cu până la 14%, pe fondul deciziei autorităţilor din El Salvador de a adopta moneda digitală ca mijloc oficial de plată, potrivit Yahoo Finance, citat de Mediafax.

Se tranzacţionează la aproximativ 46.200 de dolari, după ce marți, 7 septembrie, depăşise cu mult pragul de 50.000 de dolari.

Decizia s-a confruntat cu o serie de probleme tehnice. Iniţial, portofelul digital dezvoltat de guvernul din El Salvador nu a fost disponibil pe platformele Apple şi Huawei.

Ulterior, aplicaţia nu a făcut faţă numărului de înregistrări, iar guvernul a fost nevoit să oprească temporar operaţiunile.

Odată ce preţul a început să scadă brusc, preşedintele din El Salvador a scris pe Twitter că ţara a „profitat de declin” şi a cumpărat alţi 150 de Bitcoini.

Deține acum 550 de criptomonede care valorează aproximativ 27 de milioane de dolari.

Unii cetăţeni din El Salvador şi-au manifestat dezacordul: se tem de activităţile ilegale şi tranzacţiile ilicite realizate prin intermediul monedei virtuale și că volatilitatea Bitcoinului va genera un grad prea ridicat de risc pentru investitori.

Marţi, 7 septembrie, peste 1.000 de oameni au protestat împotriva adoptării Bitcoin ca mijloc de plată.