Confidenţialitate

BioNTech va cere aprobarea pentru folosirea vaccinului său anti-Covid la copii de 5-11 ani

BioNTech va cere aprobarea pentru folosirea vaccinului său anticovid la copii de 5-11 ani, datele brute ale testelor clinice sunt pregătite pentru depunerea la autoritățile de reglementare din toată lumea și va fi solicitată aprobarea pentru acest segment de vârstă și în Europa, a declarat directorul medical al companiei.

Vaccinul Pfizer BioNtech – Cominarty- este autorizat definitiv în Statele Unite la persoanele de peste 16 ani și are autorizatie de urgență pentru administrare la copiii între 12 si 15 ani.

Declarația oficialilor BioNTech subliniază avansul pe care compania, în colaborare cu Pfizer, îl are în cursa pentru aprobarea vaccinării anti-Covid-19 a copiilor sub 12 ani, în țările occidentale.

Compania se așteaptă să depună dosarul de autorizare pentru segmentul de vîrsta 5-11 ani în această lună.

De asemenea, BioNtech intenționează să ceară aprobarea pentru intervalul de vârstă 6 luni- 2 ani în cursul acestui an.

Directorul medical al companiei a declarat pentru ziarul german Der Spiegel că acum sunt făcute ultimele reglaje de producție pentru versiunea pediatrică, cu o doză mai mică, a vaccinului său Comirnaty.
Firma concurentă, Moderna, a încheiat recrutările pentru testarea vaccinului său pentru copiii între 6 și 11 ani, iar acum analizează cea mai bună dozare pentru alt studiu, ce implică copii de peste 6 luni.

Foto Facebook/ RO Vaccinare