Billy Idol îşi va lansa autobiografia pe 7 octombrie

Billy Idol, care va concerta în România la sfârşitul lunii iunie, va lansa, pe 7 octombrie, volumul autobiografic ‘Dancing With Myself.

Billy Idol va prezenta proiectul autobiografiei joi, la congresul anual al editorilor BookExpo America, din New York, înainte de a porni în turneul său european, care debutează pe 7 iunie, cu un concert în Suedia.

‘Am venit la New York în primăvara lui 1981, cu chitara mea Country Gentleman într-o mână, o valiză în alta, cu jacheta mea roz în stilul lui Elvis din anii ’50 în portbagaj şi cu restul lucrurilor în spate. Cu siguranţă acest oraş, cu zgârie-norii săi până la stratul de ozon, atingând înălţimi până atunci necunoscute, ar fi putut saluta încă un străin într-o ţară străină, încă un explorator acţionând fără teamă, faţă în faţă cu viitorul său extrem de nesigur. Cerurile au luminat venirea mea în America în acea primă noapte cu stele căzătoare şi cu un efect de halo ciudat, care ar fi putut fi omul din Lună râzand de îndrăzneala mea’, spune Billy Idol.

‘Aproape 33 de ani mai târziu, am venit la tine din nou, cu o poveste de spus. M-ai ştiut ca Billy Idol, rebelul care aduce iadul pe pâmânt, care şi-a trăit viaţa din plin, uneori mai mult decât viaţa i-a permis. Dar eu sunt, de asemenea, William Albert Michael Broad, un copil al clasei muncitoare din suburbiile Londrei: un visător cu nasul întotdeauna într-o carte, blestemat cu sentimente prea multe, vise prea mari şi tristeţi prea adânci. Viaţa mi-a dat o cheie de aur atunci când m-am îndrăgostit de rock’n’roll (o datorez muzicii din sângele irlandez al mamei mele) şi o lume cu totul nouă s-a deschis pentru mine. Cu această lume a venit fiecare ocazie şi fiecare ispită de sub soare şi, totodată, exces non-stop. Sunt iremediabil împărţit între întuneric şi bine, sunt rebel şi sfânt, maniac sexual şi călugăr, poet şi preot, demagog şi populist. Pe hârtie, pun totul jos, fiecare bucăţică de inimă’, spune Billy Idol în prefaţa autobiografiei.

Membru al trupei Bromley Contingent, fan al grupului Sex Pistols, Billy Idol a fost solistul popularei formaţii britanice de punk Generaţia X, din 1976 până la destrămarea acesteia, în 1981. Apoi a decis să-şi încerce norocul în SUA, moment în care a început să colaboreze cu chitaristul Steve Stevens, iniţiind un parteneriat muzical important, în urma căruia au apărut hituri precum ‘Rebel Yell’, ‘White Wedding’, ‘Dancing With Myself’ ‘Flesh For Fantasy’, ‘Hot In the City’, ‘Eyes Without A Face’ şi ‘Cradle of Love’.