Bilanțul sesimului din Italia a ajuns la 284 de morți

Printre străinii care şi-au pierdut viaţa se numără 8 români, o femeie din Spania, un canadian şi un albanez. De asemenea, trei turişti britanici, inclusiv un copil de 14 ani, şi-au pierdut viaţa.
181 de victime au fost identificate. Dintre acestea, cel puţin 21 sunt copii. Cel mai mic avea numai cinci luni şi jumătate. Cea mai în vârstă victimă avea 93 de ani.

La trei zile după ce seismul a lovit zona muntoasă a ţării, câini speciali antrenaţi şi echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă caută în continuare printre dărâmăturile din satul Amatrice, care a fost ras de pe faţa Pământului. Însă nu mai există semne de viaţă în clădirile prăbuşite.

În satele din apropiere, precum Pescara del Tronto, echipele de salvare s-au retras după ce toţi locuitorii au fost găsiţi. Au fost recuperate 30 de cadavre. Serviciul naţional de Salvare Montană nu poate spune însă dacă numărul persoanelor dispărute corespunde cu numărul celor care erau sub dărâmături.

In Italia e zi de doliu naţional

In oraşul Ascoli Piceno sunt astăzi funeralii de stat pentru 40 de victime. Departamentul pentru Protecţie Civilă din Roma a anuntat că 388 de oameni sunt trataţi în spitale, 40 dintre ei fiind în stare critică. Aproximativ 2.500 au rămas fără adăpsot. Multi supravieţuitori şi-au petrecut ultimele nopţi în corturi albastre, ridicate în apropiere de localităţile distruse.

Guvernul a promis să reconstruiască regiunea, însă unii localnici se tem că nu se întâmpla niciodată acest lucru. Edilul din Amatrice vrea ca localitatea să fie construită respectând acelaşi plan şi aceeaşi arhitectură.

Seismul cu magnitudinea 6,2 care s-a produs miercuri dimineaţă a avut până acum peste 1.050 de replici; în urma acestora s-au prabusit noi bucăţi din structurile fragilizate. Cutremurul iniţial a fost atât de puternic încât cel mai apropiat oraş de epicentru, Accumoli, s-a scufundat cu 20 de centimetri, anunţă Institutul italian de Geologie.

8 români decedați, 19 dați dispăruți și 5 răniți

Bilanțul românilor morți în cutremurul care a zguduit centrul Italiei a ajuns la 8. Sunt datele confirmate de ministerul român de externe aseară. Alți 19 români sunt în continuare dați dispăruți, iar 5 sunt răniți și se află internați.

O echipă consulară pleacă în această dimineață în Italia pentru a oferi asistență românilor afectați de seism.

Cei care vor să semnaleze dispariția unui cetățean român, sunt rugați să sune la orice oră la Ambasada României în Italia – 0039 06 835 233 58, și la Consulatul General al României la Bologna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS