Bilanțul ciclonului Winston în Fiji: 29 de morți

Cifra deceselor înregistrate ca urmare a trecerii în weekendul trecut a ciclonului Winston prin arhipelagul Fiji a urcat la 29 de persoane, scrie presa locală.

Ciclonul Winston, cel mai puternic din istoria Fiji, s-a abătut sâmbătă asupra principalei insule a arhipelagului, Viti Levu, și a altor insule mai mici din jur.

Vântul a suflat cu viteza de până la 325 de kilometri pe oră, distrugând case și avariind liniile electrice și infrastructura.

Directorul local al organizației neguvernamentale ‘Salvați Copiii’ a declarat cu o zi în urmă că este încă prea devreme pentru a evalua pagubele de pe insulele cele mai îndepărtate ale arhipelagului compus din aproximativ 330 de insule.

Starea de catastrofă naturală a fost declarată pentru o perioadă de o lună. Toate școlile, dintre care multe servesc drept adăpost de urgență, vor rămâne închise timp de o săptămână.

În istoria arhipelagului Fiji este consemnat ca cel mai devastator eveniment de acest fel ciclonul Meli, care în 1979 a provocat decesul a 53 de peroane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS