Bienala de Arhitectură de la Veneţia, amânată pentru 2021

Programată iniţial să se desfăşoare în perioada 29 august – 29 noiembrie, a 17-a Bienală de Arhitectură de la Veneţia a fost amânată pentru 2021 din cauza pandemiei, au anunţat organizatorii.

‘Decizia de a amâna Bienala de arhitectură până în mai 2021 este legată de recunoaşterea imposibilităţii realizării, la timpul potrivit, a unei expoziţii atât de complexe, de anvergură mondială’, au explicat organizatorii într-un comunicat.

„Ultimele zile au clarificat realitatea cu care ne confruntăm”, a declarat preşedintele Bienalei de la Veneţia, care supraveghează mai multe evenimente, inclusiv cea mai cunoscută, Mostra, dedicată filmului.

„Cu cel mai mare respect pentru munca prestată de toţi, investiţiile făcute de participanţi şi luând în considerare dificultăţile cu care se confruntă toate ţările (…) am decis să îi ascultăm pe aceştia, iar ei sunt majoritatea, care au cerut amânarea Bienalei de Arhitectură’, a adăugat Roberto Cicutto.

Veneţia găzduieşte alternativ o bienală de artă contemporană în anii impari şi o bienală de arhitectură în anii pari. Această ordine va fi prin urmare inversată în următorii doi ani, arta contemporană urmând să fie găzduită de Oraşul Dogilor în 2022.

Creată în 1893, Bienala de Arhitectură este considerată unul dintre cele mai prestigioase evenimente artistice din Europa şi din lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS