Confidenţialitate

Biden: Viralizarea dezinformărilor despre Covid ucide oameni

Preşedintele SUA a avertizat că viralizarea în mediul online a informaţiilor eronate despre boala Covid „ucide oameni”.

Întrebat la Casa Albă, vineri, de un reporter legat de presupusul rol al „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie, Joe Biden a răspuns: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi”.

Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, a opinat că Facebook şi alte platforme nu fac suficient pentru a combate dezinformarea pe tema vaccinurilor.

Administrația de la Washington a sporit presiunea pe rețelele de socializare online pentru a combate dezinformarea.

Potrivit experților, recenta înmulțire a infecţiilor și deceselor asociate Covid în SUA afectează exclusiv comunităţile nevaccinate, relatează BBC.

Facebook „nu va fi distrasă de acuzaţii care nu sunt susţinute de dovezi”, a replicat un purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Platforma deținută de Mark Zuckerberg a fost criticată, în mai multe rânduri, pentru felul în care moderează conţinutul înşelător despre pandemie.

“Am înlăturat mai mult de 18 milioane de bucăţi de informaţii eronate şi am înlăturat conturi care a încălcat aceste reguli în mod repetat”, a transmis Facebook.

Aproximativ 68% dintre adulţii americani au primit o doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 59% dintre adulţi sunt complet vaccinaţi.

Mulţi dintre cei eligibili care refuză vaccinarea în SUA susţin că nu au încredere în seruri.