Beyonce a lansat un album-surpriză, ”Lemonade”, ce include colaborări cu Jack White şi Kendrick Lamar

 

Cântăreaţa americană Beyonce a lansat, sâmbătă, în mod surprinzător, un nou album de studio, intitulat ”Lemonade”, ce include colaborări cu Jack White şi Kendrick Lamar, informează consequenceofsound.net, citat de News.ro.

Noul material discografic al artistei americane, care este disponibil pe platforma de streaming TIDAL, conţine 12 piese, iar printre acestea se află şi duete cu James Blake şi The Weeknd.

”Don’t Hurt Yourself”, o piesă în care Beyonce cântă cu Jack White, include acorduri din ”When The Levee Breaks”, un single din repertoriul trupei Led Zeppelin.

Colaborarea artistei americane cu The Weeknd, intitulată ”6 Inch”, conţine un fragment din ”My Girl”, un cântec al grupului pop Animal Collective.

Alte cântece de pe albumul ”Lemonade” includ fragmente din piese celebre – single-ul ”All Night” conţine acorduri din piesa ”SpottieOttieDopaliscious” a grupului OutKast, iar single-ul ”Hold Up” a inclus acorduri din ”Maps”, un single din repertoriul grupului Yeah Yeah Yeahs. 

Ezra Koening, solistul şi chitaristul trupei Vampire Weekend, şi muzicianul Father John Misty sunt textierii piesei ”Hold Up”.

La fel ca în cazul precedentului album de studio lansat de Beyonce, discul ”Lemonade” este însoţit de fişier vizual – un scurtmetraj în care apar soţul cântăreţei – rapperul Jay Z -, Serena Williams şi alte vedete americane.

Lansarea albumului ”Lemonade” a fost precedată de un program special omonim difuzat de postul american HBO, a cărui coloană sonoră a inclus cântece de pe acest material discografic.

”Lemonade” este cel de-al cincilea album de studio al cântăreţei Beyonce. Precedentul LP al artistei americane, care îi poartă numele, a fost lansat în 2013 şi tot în mod surprinzător, fără un anunţ oficial.

Beyonce s-a căsătorit cu rapperul Jay Z pe 4 aprilie 2008. Cei doi muzicieni au împreună o fiică, Blue Ivy, născută pe 7 ianuarie 2012.

Beyonce Knowles, născută pe 4 septembrie 1981, este o cântăreaţă americană de pop şi R&B, devenită celebră în calitate de solistă principală a grupului feminin Destiny’s Child, ale cărui discuri s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial. După destrămarea acestui grup, artista americană s-a lansat într-o carieră solo de mare succes, pe parcursul căreia a lansat cinci albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artista americană a câştigat numeroase trofee, inclusiv 20 de premii Grammy.

Piesele care se regăsesc pe albumul „Lemonade”:

1. “Pray You Catch Me”
2. “Hold Up”
3. “Don’t Hurt Yourself (feat. Jack White)”
4. “Sorry”
5. “6 Inch (feat. The Weeknd)”
6. “Daddy Lessons”
7. “Love Drought”
8. “Sandcastles”
9. “Forward (feat. James Blake)”
10. “Freedom (feat. Kendrick Lamar)”
11. “All Night”
12. “Formation”