Bețișoarele pentru urechi ar putea fi interzise în Marea Britanie de anul viitor

Marea Britanie ar putea interzice, de anul viitor, nu numai pungile de plastic de unică folosință dar și bețișoarele pentru urechi. Acestea din urmă sunt extrem de poluante, pentru că ajung în natură și sunt înghițite de animale și păsări.

Bețișoarele de urechi, de multe ori sunt aruncate în vasul de toaletă. Urmează un drum lung și ajung în mări și oceane. Astfel, devin o sursă majoră de poluare marină – atrag atenția jurnaliștii The Guardian, care subliniază că bețișoarele sunt de multe ori înghițite de păsări și animale marine.

Regatul Unit al Marii Britanii speră să dea un exemplu și altor state: planul premierului este ca, de anul viitor, să fie interzisă vânzarea pungilor de plastic de unică folosință, a paielor de plastic dar și a bețișoarelor pentru urechi cu scopul de a reduce poluarea oceanelor.

Intenția, anunțată de reprezentanții premierului și preluată de agenția de știri Reuters și de cotidianul The Guardian – se încadrează în planul care prevede ca, până în 2042 să fie restrânsă cât mai mult utilizarea ambalajelor din plastic.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS