Greatest Boy Bands: O-Zone şi “Dragostea din tei”, cea mai virală piesă românească – VIDEO

Puţini oameni nu au auzit de O-Zone şi “Dragostea din tei”, dar mai greu au aflat că în spatele hitului se aflau români. Însă după ce au aflat acest lucru, pare că au păstrat bine informaţia în memorie, nu de alta dar în luna septembrie a acestui an, Simona Halep a avut ocazia să asculte hitul într-un context total neaşteptat.

Simona Halep a primit o dedicaţie specială la finalul meciului cu Shelby Rogers, la  US Open,  unde în tribunele arenei Arthur Ashe s-a auzit melodia “Dragostea din Tei” a trupei O-zone.

“Nu mă aşteptam la aşa ceva, am auzit-o şi mi-am dat seama de melodie, pentru că atunci când a apărut eram copil şi chiar o ştiam şi o cântam mereu”, a spus Simona Halep după meci.

Dar să revenim la O-Zone şi “Dragostea din tei”.

Trupa O-Zone s-a destrămat în 2005, după ce devenise cunoscută pe plan mondial. În Japonia, “Disc O Zone” a fost declarat albumul cu cele mai mari vânzări, obţinând nouă discuri de platină.

De asemenea, single-ul “Dragostea din tei” a generat o întreagă “isterie” internaţională, situându-se pe locul întâi în topurile din 27 de ţări europene şi staţionând timp de 12 săptămâni în Eurochart Hot 100 Singles, realizat de revista muzicală Billboard.

Pe lângă acestea, albumul care conţine hitul “Dragostea din tei” a avut cifre de vânzări record, în Norvegia fiind premiat cu triplu Disc de Platină şi un Disc de Aur, în Germania şi Belgia cu câte un Disc de Platină, în Austria şi Finlanda cu câte un Disc de Aur. De asemenea, piesa a beneficiat, de-a lungul timpului, de 40 de adaptări în 12 limbi.

În 2006, după despărţire, Arsenie şi Radu au lansat fiecare câte un album în variantă solo – însă fără succese notabile. De asemenea, şi Dan Bălan a revenit pe scena muzicală cu proiectul “Crazy Loop”.

“Dragostea din tei” s-a auzit des şi în Statele Unite ale Americii, unde Dan Bălan cântă versiunea în engleză “Ma-Ya-Hi” împreună cu Lucas Prata.

În 2008, Rihanna a realizat, alături de rapper-ul T.I. un remake după piesa “Dragostea din tei”, coverul celor doi artişti R&B numindu-se “Livin’ Your Life”.