Bella Italia! Weekend Italian la Europa FM

Italienii cântă în balcoane, într-o încercare disperată de a-și ridica moralul.

În timp ce toată lumea e blocată în case din cauza îmbolnăvirilor de coronavirus, oamenii își mobilizează vecinii și cântă împreună.

Imagini impresionante au apărut în acest weekend pe rețelele de socializare, arătând o țară care refuză pur și simplu să capituleze. În Roma s-a cântat „Volare” în acest weekend, iar în Florența – „Nessun Dorma”.

O înregistrare făcută în Sienna a adunat peste 600.000 de vizualizări pe Twitter.

Iar cântărețul italian Andrea Sannino a făcut o compilație pe Instagram cu oameni care îi cântă propria piesă, „Abbracciame” (Îmbrățișează-mă) la ferestrele din Napoli, orașul său natal.

Un alt cântec viralizat în acest weekend a fost „Grazie Roma” – un vers al acestei piese sună cam așa: „Spune-mi ce ne ține împreună chiar și cand suntem despărțiți”.

La unele ferestre au fost postate mesaje de genul – „totul va fi bine”. Cartierele Italiei s-au umplut de vocile oamenilor care ies în balcoane și cântă împreună, într-un gest emoționant de solidaritate. Ne solidarizăm și noi cu țara unde trăiesc și muncesc mulți români.

La Europa FM ne sincronizăm pe acceași frecvență pentru a ne crește moralul și adunăm în acest weekend cele mai frumoase și apreciate piese din Italia. Bella Italia!

FOTO: Ofefila Quiroz/Pinterest