Belgia ridică gradul de alertă teroristă

Belgia a ridicat gradul de alertă teroristă la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului. Pentru restul țării, nivelul rămâne la 3, spune Organizația de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne. Circulația metroului a fost suspendată astăzi în capitala Belgiei.

Măsura vine la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele din urmă cu o săptămână, soldate cu 130 de morți. Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris. În continuare este căutat Saleh Abdeslam, singurul terorist implicat în atentatele de la Paris care s-ar mai afla încă în viaţă.

Locuitorii Bruxelles-ului dar și turiștii sunt sfătuiți să evite locurile extrem de aglomerate, cum ar fi concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, transportul în comun, precum și zonele comerciale foarte frecventate.