Confidenţialitate

BELGIA: Măștile textile vor deveni obligatorii în mijloacele de transport public

Orice cetățean belgian va primi o masca gratuită, din material textil, ca parte a strategiei de revenire la normal, după criza provocată de COVID-19. Anunțul vine din partea primului ministru Belgian, Sophie Wilmès, anunță Euronews.

Merceriile și magazinele care vând haine vor fi primele care vor redeschide porțile pe 4 mai, în vreme ce alte ramuri ale economiei vor reporni motoarele pe 11 mai.

De asemenea, din 4 mai, folosirea măștilor va deveni obligatorie în mijloacele de transport în comun, pentru persoanele de peste 12 ani.

A purta o mască textilă, confortabilă va reprezenta un lucru important al strategiei noastre de revenire la normal”, a declarat premierul Sophie Wilmès. De asemenea, aceasta a subliniat importanta igienei mâinilor.

Tot în Belgia, călătoriile interne vor reporni începând cu data de 18 mai. Tot atunci se vor redeschide școlile, însă doar pentru elevii din anii finali din ciclul primar și gimnazial. O alta regulă – vor fi cel mult cate 10 elevi în fiecare clasă. Grădinițele din Belgia cel mai probabil nu se vor redeschide în timpul acestui an scolar.

Restaurantele se vor redeschide pe 8 iunie, au mai anunțat autoritățile belgiene.

Totuși, evenimente mari, cu un număr mare de participanți – cum ar fi festivaluri muzicale – nu vor avea loc până în septembrie.

Premierul belgian a mai anunțat, însă, că masurile restrictive ar putea fi reinstaurate daca situația se înrăutățește din nou.

“Balanța este fragilă, ecuația este complicată, trebuie să înțelegem foarte bine că nimic nu este bătut în cuie”, a declarat premirul belgian.

În Belgia, scade numărul celor internați în secțiile de terapie intensiva, cu toate că sistemul medical este în continuare solicitat de cazurile de COVID-19. Sunt peste 54.000 de cazuri confirmate, iar aproape 7000 de oameni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus.