Beijingul oferă recompense celor care ajută la desconspirarea unor spioni străini

Autorităţile de la Beijing au anunţat azi dimineaţă recompense uriaşe pentru locuitorii care sunt pregătiţi să ofere informaţii despre spioni străini şi ajută la deconspirarea acestora din urmă. Locuitorii capitalei chineze pot câştiga până la 500.000 de yuani, adică aproximativ 72.000 de dolari, prin informarea autorităţilor despre spioni, transmite BBC News.

Conducerea metropolei a precizat că publicul ar trebui să ajute la construirea unui mare zid pentru combaterea răului şi a spionilor.

Autorităţile chineze au lansat anul trecut o campanie de conştientizare, inclusiv avertismente pentru cei care ar putea să fie înşelaţi de spioni străini.

Noile recompense au fost anunţate de către reprezentanţii departamentului de securitate din cadrul guvernului regional din Beijing.

Locuitorii metropolei pot oferi informaţii autorităţilor printr-o linie telefonică lansată anul trecut, prin poştă sau în persoană.

Recompensele sunt cuprinse între 10.000 şi 500.000 de yuani, în funcţie de valoarea informaţiei şi dacă aceasta previne sau opreşte ”comportamentul de spionaj”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS