BARCELONA: Mii de oameni în stradă după arestarea lui Carles Puigdemont în Germania

Mii de manifestanţi cu drapele separatiste au ieșit în stradă, astăzi, în Barcelona – după arestarea fostului lider catalan Carles Puigdemont – la granița dintre Germania și Danemarca.

Manifestația a fost convocată la apelul unui grup separatist. Participanții scandau, între altele, „Libertate pentru prizonierii politici” sau „Puigdemont, preşedintele nostru”.

Participanții la marș au ajuns și la sediul Delegației Comisiei Europene din Barcelona unde au scandat lozici împotriva Uniunii Europene.

Așadar, noile proteste de stradă vin după ce fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut la granița dintre Germania și Danemarca, în baza unui mandat de arestare emis de Spania. Există informații că ar fi vrut să ajungă în Belgia.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Carles Puigdemont a fost inculpat oficial vineri în Spania pentru „rebeliune” și riscă până la 30 de ani de închisoare alături de alți 12 separatiști.

El părăsise Spania în toamna anului trecut, la scurtă vreme după ce proclamase independența unei „Republici Catalane” (27 octombrie 2017).

Carles Puigdemont a rămas o vreme la Bruxelles, Belgia, unde a cerut sprijin din partea oficialilor europeni, dar încercarea sa nu a avut succes.

Iulia Nagy:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS