Confidenţialitate

Balkanik Festival a debutat „en fanfare” și continuă cu Asaf Avidan

Cea de-a opta ediție a Festivalului Balkanik a debutat vineri după-amiază la Gara Regală Băneasa. În sunetul Fanfare Tirana meets Transglobal Underground , publicul s-a bucurat de un târg de meșteșugari și designeri. Ziua a doua a Balkanik Festival a adus trei propuneri muzicale interesante: Light in Babylon, Manonera și încântătoarea Yasmin Levy și o seară cu o mega-petrecere încălzită de Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie, urmată de un moment special Dan Ciotoi și Formația Generic, într-o reproducere a atmosferei litoralului românesc al anilor ’90.

Balkanik Festival se încheie azi cu un concert al israelianului Asaf Avidan.

Pentru a putea lua parte la Balkanik Festival, potrivit organizatorilor, Asaf Avidan și-a întrerupt vacanța.    Turneul său european, intitulat „The Study of Falling – Solo Tour” trebuia să înceapă pe 6 octombrie, în Franța. Doar că Asaf Avidan a ales să revină pe scenă cu o lună înainte, asfel încât duminică va concerta la București.

„Ține foarte mult la România, mai ales că bunicii săi se trag de aici”, explică Daniel Mitulescu, directorul festivalului, cel care l-a convins pe Asaf Avidan să înceapă mai devreme periplul său european. Muzicianul, cunoscut pe plan mondial mai ales în urma piesei „Reckoning Song (One Day)”, va urca pe scena de la Gara Regală Băneasa duminică, 9 septembrie, în ultima zi a festivalului care începe vineri și care a ajuns deja la a opta ediție.

FOTO: Năluca / Balkanik Festival