Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Referendum coaliţia pentru familie

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

Marți, Camera Deputaţilor a adoptat cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei.

E vorba de binecunoscuta acțiune a Coaliției pentru familie, care vrea să modifice Constituția prin introducerea următorului articol în legea fundamentală (alineatul 1 al articolului 48): „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

Căsătoria este definită într-o formulă oarecum asemănătoare în Codul Civil, la art. 271: “Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora.”

Procedural, odată cu votul din Camera Deputaților inițiativa de modificare a Constituției a mai îndeplinit o condiție – adică un vot de minimum ⅔. În fapt, votul a fost cam de 86%, deci mult peste necesar. Urmează Senatul – dacă și aici se va vota cu minimum ⅔, se declanșează referendumul și suntem chemați la vot în 30 de zile. Paradoxal, deși în cazul Parlamentului e nevoie de majorități foarte mari pentru modificarea Constituției, referendumul ar urma să fie valid la o prezență de 30% la urne.

Ce vă deranjează la ideea unei uniuni civile, nu religioase, care poate include și persoane de același sex? Care sunt drepturile care vă sunt încălcate?

De ce vă deranjează că s-ar trece și în Constituție ceea ce este prevăzut într-o lege care e în vigoare și care, până acum, n-a fost contestată?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.