Avocatul Diavolului: Educaţia sexuală în şcoli

Camera Deputaților ar urma să dea un vot final săptămâna viitoare pe un proiect de lege care interzice cursurile de educație sexuală în școli ținute fără acordul scris al părinților, sub sancțiunea unor pedepse care pot ajunge până la 2 ani de închisoare.

Inițiatorul proiectului, deputatul Ninel Peia, susține că orele de educație sexuală rușinează și traumatizează copiii. În expunerea de motive ce însoțește proiectul de lege, inițiatorul afirmă că “sub diferite pretexte, unele de-a dreptul hilare, precum acela că tot mai multe fetiţe de 11 ani merg deja la psiholog ca să-şi trateze problemele din dragoste, în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, ponografia, prozelitismul LGBT şi incitarea la punerea în aplicare a diverselor forme de sexualitate deviantă.”

Ninel Peia continuă: “…o astfel de abordare nu a ferit pe nimeni de nimic, în schimb a dus la începerea vieţii sexuale mai devreme fără vreo îmbunătăţire vizibilă în plan social.”

În consecință, orele de educație sexuală ar trebui să fie permise doar cu acordul expres, exprimat în scris, din partea părinților, iar cei care încalcă această prevedere ar trebui pedepsiți chiar și cu închisoare, propune inițiatorul proiectului de lege.

Să punem în context această inițiativă: potrivit datelor oficiale centralizate de Institutul de Statistică și comunicate de Ministerul Sănătății, în România rămân însărcinate, anual, în medie, aproximativ 11.000 de fete minore. Sute dintre ele au sub 15 ani. În 2015, de pildă, 500 de fete au născut înainte de a împlini 14 ani. În același an, 18 fetițe cu vârsta de până în 12 ani au dat naștere unor copii.

Evident, multe dintre aceste copile nu doar că nu sunt pregătite pentru a deveni mame, dar de cele mai multe ori nici nu înțeleg prea bine ce li se întâmplă. În plus, medicii constată că, în România, promiscuitatea sexuală determină din ce în ce mai des apariția de boli cu transmitere sexuală chiar și la fetițe mai mici de 14 ani.

Proiectul de lege a trecut tacit de Senat, dar are diverse rapoarte de respingere din partea comisiilor parlamentare implicate în procesul legislativ și, în consecință, e aproape sigur că va pica la votul final.

Sunteți de părere că statul român ar trebui să intervină mai hotărât în această chestiune, iar orele de educație sexuală să devină obligatorii în școli?

Sau considerați că părinții ar trebui să aibă dreptul de a decide ei, înaintea statului, dacă copiii lor trebuie informați în altă parte decât în familie despre chestiuni atât de delicate ce țin de viața sexuală?

Cine trebuie să aibă întâietate în privința educației sexuale, statul sau familia?

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.