Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Votați pentru sau împotriva prelungirii stării de alertă! – VIDEO

Prelungirea stării de alertă a despărțit națiunea în două în ultimele zile, iar la începutul săptămânii viitoare este așteptat să avem o decizie în acest sens.

Majoritatea din Parlament, adică PSD și prietenii, a anunțat deja că nu va vota o stare de alertă care să fie similară celei din aceste zile. PSD ar fi de acord, cel mult, cu purtarea măștilor, cu triajul epidemiologic, distanțarea fizică și limitarea numărului de persoane la evenimente. În niciun caz, însă, nu va fi mai de acord cu achizițiile directe și limitarea activității spitalelor.

Confruntat cu un vot deja anunțat, Guvernul PNL a amânat o decizie în privința stării de alertă până luni. Atunci vom ști sigur dacă va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. În schimb, a propus mai multe măsuri de relaxare. Acestea includ redeschiderea mall-urilor, a piscinelor, a caselor de jocuri de noroc, dar și a grădinițelor sau a programelor after-school. Restaurantele rămân închise, iar circulația internațională e limitată. Specialiștii în medicină spun că prelungirea stării de alertă este necesară pentru că statul are nevoie de pârghii cu care să se opună bolii.

Astăzi, la Avocatul Diavolului vă invităm să votați pentru sau împotriva prelungirii stării de alertă. Fiecare ascultător care va intra în direct va avea un vot, ca fiecare parlamentar. Și un timp de 2 minute să argumenteze votul său.