Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea, ultima ediție din 2020. Care cel mai rău lucru care vi s-a întâmplat în pandemie? Dar un lucru bun? | VIDEO

2020 este cel mai complicat an din existența societății noastre și unul care a schimbat profund omenirea. Probabil este prea devreme să vedem schimbările pe termen lung și efectele asupra vieților noastre, dar cu siguranță un astfel de impas în drumul omenirii va lăsa urme.

De aceea astăzi, la Avocatul Diavolului, vă invităm să aflăm care sunt, în viziunea voastră, cele mai rele efecte ale perioadei prin care trecem, dar poate să găsim împreună și lucruri bune. Căci, nu-i așa, în fiecare criză este și o oportunitate, dar și prilejul de a învăța câte ceva, de a ne adapta și de a merge mai departe.

Sistemul sanitar din România ne-a arătat ce înseamnă ineficiența și lipsa de investiții în ultimii ani, dar mai ales ce dezastru pot fi numirile politice care au adus în funcții neprofesioniști. Economia a ajutat în mare cu ajutorul statului, dar mare parte dintre companiile mici au avut de suferit. Există, însă, zone economice care au prosperat și-n această perioadă. Mai gravă este criza bugetară care a arătat că statul român este mare, greoi, cheltuitor și, mai ales, incapabil să livreze serviciile așteptate.

În ce ne privește, viețile noastre s-au schimbat mult. Lucrăm de acasă, ne vedem rar sau deloc prietenii, am renunțat la călătorii, evităm să ieșim din casă. Și chiar pentru cei care o fac, sentimentul este neobișnuit atunci când observi singurătatea sau oprirea unor activități curente.

Care este cel mai greu lucru pe care-l avem de depășit? Și care este cel mai bun pe care l-am aflat în ultima vreme? Fie că e vorba de voi, fie de societate.