Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Trebuie sau nu plafonate prețurile pe durata crizei? – VIDEO

Avocatul Diavolului începe vineri de la 13:15 un nou sezon cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea.

Cea mai importantă dezbatere radiofonică din România vă invită să judecați cele mai grele probleme pe care le trăim în plină criză a epidemiei de coronavirus.

De câteva zile încoace, românii au asistat la o explozie a prețurilor la mai toate bunurile de larg consum. S-au scumpit pâinea, cartofii, laptele, uleiul, zahărul și mai tot ce înseamnă mâncare obișnuită. Mai mult, prețurile au devenit uriașe pentru spirt, măști medicinale sau mănuși de protecție. Iar toate aceste scumpiri au apărut peste noapte

Scumpirile au stârnit reacții și mai mulți politicieni au cerut o plafonare temporară a prețurilor la toate aceste bunuri. Ar fi astfel un ajutor pentru cei mai mulți dintre cetățeni care sunt amenințați și de pierderea locurilor de muncă. Dar și un semnal pentru descurajarea profitorilor de criză.

De partea cealaltă, se spune că prețul este doar un semnal pentru ce se întâmplă. Și că o eventuală plafonare nu poate decât să ducă la penurie de bunuri, dar și la apariția unei piețe negre pentru alimente. Mai ales că materia primă s-a scumpit și leul a căzut. Un alt argument ar fi că, odată depășită panica, toate vor reveni la loc

Avocatul Diavolului te invită să-l judeci astăzi pe profitorul de criză. Este el doar un vânzător care s-a adaptat noilor realități sau cineva care dă un tun. Poate plafonarea opri o criză alimentară sau doar o va adânci?