Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Amânarea alegerilor. Este corect să amânăm alegerile din cauza crizei sanitare? | VIDEO

Astăzi vom judeca împreună cu dumneavoastră capacitatea României de a organiza alegeri parlamentare în vârful epidemiei de coronavirus. Majoritatea specialiștilor în epidemiologie susțin că numărul de infectări urmează să crească în România în săptămânile următoare.

Această evoluție a epidemiei se suprapune cu perioada electorală din România. În două săptămâni ar urma să înceapă campania electorală, una restrânsă, apoi, pe data de șase decembrie, noi ar trebui să mergem la vot.

În ultimele săptămâni, PSD a dat semnale puternice că alegerile trebuie amânate. Motivul invocat este că epidemia e la un nivel atât de mare încât campania electorală, dar și procesul alegerilor în sine nu ar face decât să sporească numărul bolnavilor. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un apel către președintele Iohannis în care-i transmite că trebuie să asculte opinia specialiștilor.

La rându-i, președintele Iohannis a repetat în intervenții publice succesive că nu se va abate de la organizarea alegerilor și că România nu poate să ajungă în primăvară fără ceea ce el numește un Parlament care nu mai are legitimitate.

Astăzi, la Avocatul Diavolului, vă întrebăm cât de oportună este organizarea alegerilor parlamentare în timpul celei mai mari crize sanitare din lume.

Sunteți de acord sau împotrivă să amânăm aceste alegeri pentru anul viitor?