Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Cei 4 ani de mandat ai lui Klaus Iohannis, la judecata dumneavoastră. A făcut sau nu tot ce putea pentru apărarea Justiţiei? – VIDEO

Astăzi vom judeca activitatea lui Klaus Iohannis, în cei patru ani de când este președintele României, pentru apărarea independenței Justiției.

Curtea Constituțională a decis pe 30 mai și a motivat ieri, nu numai o putere discreționară a ministrului Justiției asupra carierei procurorilor, dar și faptul că președintele României are un rol extrem de limitat în această procedură.

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei din 30 mai în privința conflictului de natură constituțională dintre Președintele României și ministrul Justiției în legătură cu revocarea Laurei Codruța Kovesi. Judecătorii arată că șeful statului putea refuza propunerea ministrului Tudorel Toader doar dacă evaluarea acestuia ar fi depășit limitele legii.

Două clarificări importante erau așteptate odată cu motivarea deciziei.

Prima este legată de revocarea procurorului-șef al DNA. Iar calea de urmat descrisa de Curte este, fără echivoc,revocarea, chiar dacă nu există un termen menționat explicit în motivare.

A doua clarificare așteptată după decizia din 30 mai era legată de puterea ministrului Justiției asupra procurorilor. Acestuia nu i se recunoaște doar autoritatea administrativă, ci i se dă „un rol central” și putere de decizie între altele la numirea și la revocarea procurorilor șefi.

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Moise Guran intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. 

La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.