Avocado este fructul care aduce numeroase beneficii organismului

Fructele și legumele sunt o sursă permanentă de substanțe nutritive benefice organismului nostru.

Astăzi vorbim despre avocado – fructul care conține grăsimi sănătoase foarte bune pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos. Reglează cantitatea de colesterol din organism și scade nivelul trigliceridelor. De asemenea, ajută și la menținerea unui nivel optim al glicemiei.

Există studii care susțin rolul fructului avocado în inhibarea dezvoltării celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de prostată. Un avocado conţine o cantitate ridicată de proteine în comparaţie cu multe alte fructe. Aminoacizii pe care îi conţine sunt cei esenţiali.

Toate proteinele din avocado pot fi folosite de corpul nostru imediat, spre deosebire de unele proteine din carne. Avocado reprezintă o sursă bună de vitamine, precum vitaminele C și E. Consumat împreună cu legume sau alte fructe, avocado permite absorbția eficientă a carotenilor – o clasă de antioxidanți implicați în prevenția multor afecțiuni, precum cele ale ochilor sau inimii.

Datorită conţinutului bogat în acizi graşi esenţiali, avocado conferă sănătate părului și pielii. Uleiul de avocado are efect antirid. Avocado are mai mult potasiu decât o banană. Un fruct de avocado conţine 975 de miligrame de potasiu. În schimb, o banană care este recunoscută pentru conţinutul său ridicat în potasiu are doar 487 de miligrame. Pacientii cu anumite afectiuni cardiace si renale, insa, trebuie sa fie foarte atenti in ceea ce priveste ingestia de suplimente sau alimente cu mult potasiu.