Confidenţialitate

Avionul EgyptAir: Experții nu exclud ipoteza unui atentat

Experți consultați de presa franceză în legătură cu dispariția avionului EgyptAir care efectua o cursă Paris-Cairo nu exclud ca aparatul de zbor să fi fost ținta unui atentat. Motivele care duc spre această ipoteză: aeronava era relativă nouă, pilotul – foarte experimentat, iar condițiile meteo erau bune în momentul dispariției aeronavei de pe radare.

 

Un consultant în domeniul transporturilor, citat de publicația le Parisien, susține că există mai multe elemente care permit excluderea ipotezei unei erori umane.

“Ne putem gândi că a fost vorba despre o bombă la bord, deși deocamdată nu putem fi 100% siguri.” -a spus acesta.

egyptair

Avionul fusese dat în exploatare în 2003, iar pilotul avea la activ peste 6000 de ore de zbor – sunt motivele pentru care specialiștii spun că eroarea de pilotaj sau incidentul mecanic ar putea fi excluse.

Cât despre condițiile meteo, Organizația Europeană pentru siguranța navigației aeriene, Eurocontrol, spune că acestea nu au fost nefavorabile în vecinătatea zonei în care a dispărut aeronava.

Specialiștii mai spun că în cazul unui atentat, aeronava se afla la altitudinea de croazieră, deci nu putea fi lovită cu arme clasice. S-ar putea lua în considerare posibilitatea existenței unei bombe la bordul avionului, aflată fie asupra unei persoane, fie ascunsă în cabină.