Aveți dureri de cap? Când trebuie să apelați la medic pentru a le trata

Organismul uman are numeroase metode de a trage semnale de alarmă, iar durerea este una dintre ele.

Migrenele și durerile de cap nu reprezintă de regulă simptomele unei boli serioase. Însă ocazional apar în urma unor afecțiuni importante, precum o tumoră sau un vas de sânge spart la nivel cerebral.

Care sunt situațiile în care durerea de cap este o condiție ce necesită asistență medicală de specialitate, de urgență.

Asocierea cu simptome neurologice precum slăbiciune musculară, amețeală, pierderea echilibrului, dificultăți la vorbire sau paralizii este foarte severă și are drept cauză un atac vascular cerebral. Persoanele din jur observă schimbări în comportamentul celui afectat. Pot apărea confuzia și convulsiile. Nu este de ignorat nici vederea dublă și încețoșată sau cu puncte negre.

Este necesar să ne prezentăm la medic dacă durerea de cap este însoțită de febră și dificultăți de respirație. Asigurați-vă că nu aveți pete roșii pe piele care pot apărea în urma unei infecții.

Dacă ați suferit o lovitură la cap este recomandat oricum să consultați medicul, și mai ales atunci când durerea persistă însoțită de o presiune crescută la nivelul cutiei craniene. Greața și vărsăturile sunt și ele simptome îngrijorătoare.

Nu ignorați durerile de cap severe apărute brusc în timpul zilei sau care trezesc noaptea din somn.

Durerea de cap se dezvoltă în urma dilatării vaselor sangvine și creșterii fluxului de sânge. De asemenea, schimbările meteorologice, consumul de alcool și fumatul pot declanșa spasmul arterelor cerebrale.

FOTO: Shutterstock