Confidenţialitate

Avertizare de călătorie emisă de MAE pentru români. Sute de zboruri anulate din cauza grevelor de pe 4 aeroporturi din Germania | AUDIO

Sute de zboruri anulate din cauza grevelor de pe patru aeroporturi germane. Este cea mai recentă acțiune sindicală din cauza salariilor și a condițiilor de muncă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie în contextul grevelor de pe mai multe aeroporturi din Germania pentru cetățenii români care se află sau intenționează să plece acolo.

Aeroportul Köln/Bonn a anunțat că 144 de zboruri au fost anulate din cauza grevei, în timp ce aeroportul din Düsseldorf a informat încă de la începutul săptămânii că programul de zboruri va fi semnificativ redus, scrie Reuters.

Pasagerilor li s-a cerut să nu se ducă la aeroportul din Stuttgart întrucât, pe tot parcursul zilei, nu sunt posibile decolări și aterizări din cauza grevei sindicatului Verdi.

La începutul acestei săptămâni, aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg au anulat toate zborurile comerciale din cauza grevei, cea mai recentă dintr-o serie de acțiuni sindicale, în condițiile în care revenirea post-pandemică a călătoriilor alimentează problemele de personal, iar muncitorii cer salarii mai mari din cauza inflației ridicate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste 200 de persoane au fost arestate în Franța în urma protestului împotriva reformei pensiilor | VIDEO