Avertisment MAE: Risc de violenţe în Liban

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Liban că, în contextul unor divergenţe de natură politică internă, au loc manifestaţii publice de protest în zona Mar Elias din Beirut, în suburbiile din sudul oraşului şi în apropierea unor sedii ale unui partid politic.

Există posibilitatea ca manifestaţiile să devină violente şi a folosirii armelor cu muniţie reală, iar proteste mai pot apărea în următoarea perioadă şi în alte zone ale Libanului.

Ministerul recomandă, astfel, cetăţenilor români care călătoresc în Liban să urmărească constant mass-media locale pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, cât şi referitor la alte evoluţii, să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestaţii, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel şi să îşi programeze călătoriile pe teritoriul libanez ţinând cont de eventualele blocaje rutiere.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Liban +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Beirut, + 96176775503.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS