Confidenţialitate

Avertisment: Este posibil ca, în lunile următoare, numărul cazurilor de Covid la copii să crească mai mult decât la adulți

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor avertizeată că este posibil ca în lunile următoare numărul de cazuri de Covid la copii să crească mai mult decât la adulți.

Explicaţia este faptul că aceştia din urmă se vaccinează în număr mare, spre deosebire de copii şi adolescenţi.

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, având în vedere riscul probabil continuu de transmitere în rândul copiilor nevaccinați, este esențial ca sistemul educațional să fie pregătit înainte de următorul an școlar.

Distanțarea fizică, măsurile de igienă și testarea la timp a cazurilor simptomatice rămân fundamentale pentru prevenirea transmiterii în școli.

Unica măsură a închiderii școlilor este insuficientă pentru a evita transmiterea comunitară – spun reprezentanții europeni, care amintesc şi de impactul negative al închiderii şcolilor.

Tocmai de aceea, insist că măsurile trebuie adaptate pentru a preveni transmiterea, dar și pentru a le oferi copiilor un mediu de învățare și predare sigur.