Confidenţialitate

Averea antreprenorului Warren Buffett, la pragul a 100 de miliarde de dolari

După ce acţiunile Berkshire Hathaway au urcat la un nivel record, averea a antreprenorului american Warren Buffett a atins, miercuri, pragul a 100 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Calculată de revista Forbes, averea netă a afaceristului provine în cea mai mare parte din deţinerea a aproape o şesime din grupul Berkshire, care valorează aproximativ 600 de miliarde de dolari.

Preţul acţiunilor Berkshire a crescut în luna martie, titlurile de clasă A depăşind, miercuri, valoarea de 400.000 de dolari.

Creşterea s-a produs după ce compania din Omaha, Nebraska, a anunţat în februarie că rezultatele din trimestrul patru s-au îmbunătăţit în pofida pandemiei de coronavirus, în timp ce creşterea acţiunilor Apple şi a altor titluri a alimentat o profit total de 35,8 miliarde de dolari.

Averea lui Warren Buffett, în vârstă de 90 de ani, ar fi fost mai mare dacă acesta nu ar fi început în 2016 să îşi doneze acţiunile către Fundaţia Bill & Melinda Gates şi alte patru organizaţii de caritate ale familiei sale.

Miliardarul deţinea anterior aproape o treime din Berkshire, iar donaţiile sale au totalizat peste 37 de miliarde de dolari, atunci când au fost făcute.

Berkshire, o companie falimentară de texile atunci când a fost preluată de Buffett în 1965, deţine în prezent peste 90 de afaceri, între care asigurătorul de maşini Geico şi compania de căi ferate BNSF.

Unul dintre cei mai apreciaţi investitori, Warren Buffett a fost odată cel mai bogat om din lume, dar a fost depăşit de mai mulţi alţi directori de companii ale căror acţiuni au crescut mai rapid.

Potrivit Forbes, Warren Buffett se află pe locul cinci în topul celor mai bogaţi oameni, după Jeff Bezos, Elon Musk, Bernard Arnault şi familia sa şi Bill Gates.