Autorul atacului armat din Hamburg are 26 de ani și s-a născut în Emiratele Arabe Unite

Poliţia din Germania a revizuit bilanțul victimelor atacului cu cuţitul de vineri, de la Hamburg, la un mort şi şase răniţi.

Între timp, ancheta a scos la iveală că autorul, în vârstă de 26 de ani, s-a născut în Emiratele Arabe Unite. ”Naţionalitatea sa este în curs de verificare”, a anunţat poliţia.

Potrivit mai multor martori, agresorul a strigat în repetate rânduri „Allah Akbar” (Allah este mare), în timpul atacului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că “nu poate să confirme” deocamdată că agresorul este un islamist. “Verificăm toate pistele”, a adăugat el.

Cotidianul berlinez Tagesspiegel, care citează surse apropiate serviciilor de securitate, afirmă că agresorul, născut în 1991, era cunoscut poliţiei ca un islamist şi a ajuns în ţară ca refugiat.

Bilanţul final este de un mort – un german în vârstă de 50 de ani, înjunghiat într-un supermarket, şi şase răniţi, dintre care unii grav.

Cinci persoane au fost rănite cu lovituri de cuţit – o femeie de 50 de ani şi patru bărbaţi în vârstă de 19, 47, 56, respectiv 57 de ani, a precizat poliţia.

Un bărbat de 35 de ani a fost rănit în timp ce a încercat să îl imobilizeze pe agresor, pe care l-a urmărit pe stradă.

Atacul are loc într-un context tensionat în Germania, unde autorităţile sunt în alertă din cauza ameninţării islamiste, mai ales după un atentat cu camionul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, soldat cu 12 morţi, în decembrie 2016, la Berlin.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS