Confidenţialitate

Autorizarea de urgență a vaccinului Sputnik V, “comparabilă cu ruleta rusească”

Autorizarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik-5 “este comparabilă cu ruleta rusească”, transmite preşedinta consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente.

Declarația ei vine în contextul în care Cehia și Slovacia au comandat vaccinul rusesc, Austria a început discuțiile pentru achiziție, iar Ungaria vaccinează deja de o lună cu Sputnik V.

Christa Virtumer-Hoche a sfătuit astfel ţările membre ale UE să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul Sputnik V.

Agenţia Europene pentru Medicamente mai are nevoie de documente pentru a putea examina vaccinul rusesc. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”,  a mai spus preşedinta consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente.

Săptămâna trecută, pentru vaccinul Sputnik V s-a cerut autorizarea de urgență în Uniunea Europeană.

Invocând ritmul lent al distribuției vaccinurilor deja autorizate, Republica Cehă şi Slovacia au comandat deja vaccinul din Rusia.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a discutat despre psoibilitatea de a cumpăra la sfârşitul lunii Sputnic V februarie cu preşedintele rus, însă a transmis că așteaptă aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente.