Confidenţialitate

Autorităţile analizează posibilitatea ca turiştii străini care vor să viziteze România să prezinte obligatoriu un test Covid negativ la intrarea în ţară

Discuții pe această temă s-au purtat cu ambasadorii mai multor țări.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că a discutat cu prim-ministrul Florin Cîțu despre strategia Guvernului în ceea ce priveşte turismul în viitorul sezon.

Intenția autorităților este ca românii să fie liberi să circule cât mai mult şi să existe reguli cât mai simple pentru turiştii străini care aleg România.

” Vă pot spune că discutăm ca românii să fie liberi să circule cât mai mult şi nu doar românii, ci şi turiştii străini care vin la noi. Trebuie să existe un mod în care să ne recunoaştem reciproc, să ştim ce înseamnă, de exemplu, test de anticorpi, test Covid negativ sau că procesul de vaccinare a avut loc cu vaccinuri aprobate. Adică nişte recunoaşteri mutuale, bilaterale măcar, ale unor documente”, a declarat ministrul Claudiu Năsui.

Discuţiile purtate până acum au avut loc în interiorul coaliţiei de la guvernare, dar şi cu mai mulţi ambasadori, a precizat ministrul, refuzând să detalieze despre ce ţări este vorba.
Săptămâna aceasta, Claudiu Năsui se va întâlni și cu ministrul grec al Turismului.