Confidenţialitate

Premierul Australiei, despre atacul comis într-o biserică de un tânăr de 16 ani: „Suntem o națiune iubitoare de pace. Nu e loc pentru extremismul violent” | AUDIO

Atacul cu cuțitul comis într-o biserică din suburbiile orașului Sydney, Australia, a fost catalogat ca fiind un act terorist motivat religios. Autoritățile l-au arestat pe agresor: un tânăr de 16 ani care a rănit cu cuțitul patru persoane, printre care un preot și un episcop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atacul s-a produs într-o biserică ortodoxă asiriană, aflată la 35 de kilometri de centrul orașului Sydney. În acel moment, slujba religioasă era transmisă în direct. În îmagini, se observă cum un tânăr îmbrăcat în negru se năpustește cu cuțitul asupra episcopului. Se aud țipete și mai multe persoane intervin să-l oprească pe atacator.

Este vorba despre un băiat de 16 ani care a fost arestat de polițiști. Patru persoane au fost rănite de acesta cu cuțitul, iar un preot și un episcop au fost deja operați, au anunțat polițiștii. În încăierare, a suferit răni și atacatorul.

Cartierul în care a avut loc atacul e cunoscut pentru prezența unei mici comunități asiriene care a fugit de războaiele din Irak și Siria.

Când au aflat de cele întâmplate, mulți oameni furioși s-au îndreptat spre biserică și au fost ciocniri violente cu polițiștii.

Doi ofițeri au fost răniți, potrivit BBC, unul dintre ei având maxilarul rupt după ce a fost lovit cu o cărămidă.

Premierul australian, Anthony Albanese, a convocat o ședință de urgență a agențiilor de securitate naționale.

„Suntem o națiune iubitoare de pace. Nu e loc pentru extremismul violent”, a spus acesta și i-a îndemnat pe oameni să nu-și facă singuri dreptate.

Despre atacul de biserică, atât premierul, cât și polițiștii au menționat că este un act de terorism motivat religios. Autoritățile nu au dezvăluit religia atacatorului.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce un bărbat cu probleme psihice a înjunghiat mortal șase oameni într-un mall din Sydney. El a fost împușcat mortal de polițiști.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Atac într-un mall din Sydney: 5 morți și 8 persoane rănite, printre care și un copil