Confidenţialitate

Aur pentru România la Jocurile Invictus – VIDEO

Echipa de tir cu arcul a câștigat medalia de aur la Jocurile Invictus din Canada. Plutonierul Ionuț Butoi, colonelul Augustin Pegulescu și colonelul (în retragere) Dorin Petruț au devansat SUA în finala mare.

Tot în această noapte, plutonierul Ionuț Butoi a câștigat medalia de argint la tir cu arcul, individual.

Militarii români s-au antrenat mai puțin de un an pentru Jocurile Invictus și au concurat alături de militari care participă la această competiție de trei ani.
Militarii români au fost antrenați de Aurel Robu.

Bilanțul României la aceasta ediție a Jocurilor Invictus este de o medalie de aur, una de argint si doua de bronz (canotaj in sală și atletism).

La ediția din acest an, Prințul Harry și țara gazdă, Canada, au invitat 550 de militari din 17 țări, aliate sau partenere NATO pe diferite fronturi din lume.

România a fost acceptată grație eforturilor financiare și sacrificiilor umane făcute în ultimul deceniu, ca aliat NATO în Irak și Afganistan, mărturisește Excelența Sa, Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

29 de militari români au murit în misiuni externe, iar aproape 170 au fost răniți. 19 copii au rămas orfani, iar 21 de militari au fost amputați.

România participă la Jocurile Invictus din Canada cu 15 militari.

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport